Maasta Ceramics

Olen Rita Nygård, keraamikko Maasta Ceramics-yrityksen takana. Olen perustanut yritykseni keväällä 2018 ja keskittynyt toiminnassani lähinnä käyttökeramiikan valmistukseen.

Studioni sijaitsee Keikyän kylässä Sastamalassa. Ympäröivä luonto rauhoittaa tekemisen pariin, ja innostaa uuden luomiseen. Luonto onkin useiden tuotteiden muotoilun inspiraationa. Keskityn tuotteissani yksinkertaiseen muotoiluun, pidän tuotteiden käytännöllisyyttä tärkeimpänä osana astioideni muotoilua.

Dreijaus

Kestävää käyttökeramiikkaa

Kivitavarasavesta valmistetut tuotteet on dreijattu piensarjoissa ja poltettu 1240-asteisessa keramiikkauunissa. Kädenjälki näkyy tuotteissamme, joka takaa jokaisen esineen uniikin ulkonäön ja yksilöllisyyden. Käytämme vain laadukasta kivitavarasavea EU-alueelta ja valmistamme käyttämämme lasitteet studiolla. Tuotteet ovat saatavilla verkkokaupan kautta, jälleenmyyjiltä, tapahtumista sekä suoraan studiolta Sastamalasta. Studio on avoinna myös aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksesta tai aina paikalla ollessani.

Kaikki käyttökeramiikka on mikroaaltouunin ja tiskikoneen kestävää. Tuotteet kestävät myös uunin, kunhan tuote laitetaan kylmään uuniin ennen sen lämmitystä jotta vältyttäisiin nopeilta lämpötilanvaihdoksilta. Kaikki käyttämämme lasitteet ovat lyijyttömiä.